Colief капки за бебета, намалява часовете плач

МЛЕЧНАТА ФЕРМЕНТАЦИЈА - ПРИЧИНА ЗА ГРЧЕВИ (КОЛИКИ) КАЈ БЕБИЊАТА

Постојан,необјаснив плач е честа појава кај здрави доенчињата и до 4 месечна возраст неговата појава се означува како доенечки(инфантилни) колики.Причина за нивната појава се гастроинтестиналните тегоби кај бебињата заради непотполна или отежната апсорпција на јаглените хидрати од мајчиното или адаптираното млеко.Коликите се резултат на растегнување на дебелото црево заради зголемено присуство на гасови кои се создаваат при млечна ферментација во бебешкото стомаче...

Colief Капки за бебиња со нов изглед


КОЛИКИ

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Колики - зборот колики доаѓа од грчкиот збор kolikos што значи болка во колонот (дел од дебелото црево). До пред извесно време не се знаеше што точно претставуваат коликите. Со години коликите кај бебињата се предмет на се подетални истражувања.Привремената физиолошка неподносливост кон лактозата кај бебињата е резултат на недостиг на ензимот лактаза, кој што го разградува млечниот шеќер-лактоза по природен пат во цревата. Лактозата ја има во сите видови на млеко и млечни производи вклучувајќи го мајчиното млеко и адаптираните млека. Оваа состојба ја  намалува можноста на телото да ги апсорбира овие производиеразградената лактоза е изложена на нападот на бактериите во дебелото црево, при што се ослободува млечна киселина и водород. Тие предизвикуваат надуеност, гасови и болка – колики. Од тука може да се изведе и главната причина за таквата појава: недоволно зрел дигестивен систем и тешкотии со апсорпцијата на јаглените хидрати, кои се содржани во мајчиното млеко и адаптираните млека...


прочети още...

COLIEF – една успешна приказна

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Colief капките за бебиња се резултат на напорите на Мери Бакли, една мајка, која очајно се обидува да најде решение за постојаното плачење на нејзиното бебе. Мери се обратила кај нејзиниот лекар за помош и го посетувала 2-3 пати неделно, со своето бебе Ребека. Тој  и посочил дека плачот на Ребека се должи на недостаток на ензимот лактаза и дека во САД постои производ што го содржи  овој ензим кој се додава во исхраната на луѓето со интолеранција на лактоза и при тоа можат да внесуваат млеко и млечни производи без непријатни несакани ефекти. Мери се досетила дека овој производ може да се приспособи за бебиња со привремен недостаток на лактаза. Првичните истражувања во болницата во Корк покажале дека производот има одличен ефект во однос на бебешки колики. Истражувањата не биле обемни, но  добиените резултатите биле значителни и биле објавени во професионалниот месечник за исхрана и диететика - "Journal of Human Nutrition and Dietetics" во септември 1998 година. Тие покажале дека преку разградување на лактозата во бебешката храна, со додавање на капки со ензимот лактаза во млекото пред јадење, бебињата плачат многу помалку.


прочети още...

Нова визија на Colief

Од почетокот на 2010 година новата серија ТА090386 со рок на траење 30.01.2011 год. е со нов изглед на шишенцето


прочети още...

ИНТЕРЕСНО

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Почитувани родители,прочитајте ги критиките за COLIEF капките за бебиња од форумот за идните и тековни мајки МАМА И БЕБЕ


прочети още...

COLIEF го намалува повеќечасовното плачење

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Преодниот или краткотраен лактазен дефицит е докажан  како главна причина за колики кај бебињатаПривремениот ЛАКТАЗЕН дефицит е резултат на недостатокот на ензимот лактаза кој го разградува млечниот шеќер - лактоза по природен пат во цревата. Colief капките за бебиња се важно научно достигнување во борбата со коликите предизвикани од привремениот лактазен дефицит. Colief е природен пристап кон бебешки колики, соодветен како за бебиња на мајчино млеко, така и за бебиња кои се хранат со адаптирани  млека ...


прочети още...

Исхрана кај бебињата

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Веднаш по раѓањето кај бебињата има само рефлекс за цицање. Тие се во состојба да примаат  само течна храна. Желудникот и цревата на бебињата имаат недоразвиени функции во првите месеци по раѓањето и може да варат само млеко. Постепено со растењето се зголемуваат и нивните функционални можности за варење и создавање на доволни  количини ензими. 

 Мајчиното млеко е незаменлива храна за човечкиот организам. Доењето најмалку до 6 месеци му овозможува на БЕБЕТО да ги прими сите хранливи материи и АНТИТЕЛА за правилно функционирање на неговиот имунолошки систем.

 Во 2001 година Светската здравствена организација ја донесе резолуцијата 54.2 со која се препорачува доењето на бебињата да  се продолжи  колку што е можно подолго време ...


прочети още...

Дигестивен систем

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Дигестивниот систем претставува збир од органи кои учествуваат во транспорт и механичкото дробење на храната, нејзиното движење, хемиско разградување ,апсорпција на хранливите состојки и исфрлање на неискористените остатоци во вид на фекални маси ...


прочети още...Copyright © 2007-2011 CROSSCARE LIMITED