Colief капки за бебета, намалява часовете плач

МЕДИЦИНСКИ ИНФОРМАЦИИ

Современи медицински методи во третманот на бебешките колики

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Дајпак Канабар, член на Кралскиот лекарски колеџ (Dipak Kanabar, FRCP, FRCPCH), педијатар консултант при Детската болница Св. Евелин и Guy Hospital во Лондон (списанието Прескрајбер, бр. 5 април 2008)  симни документ

Нови пристапи во лекувањето на доенечките колики

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Д-р. Емилија Панталеева, Клиниката за гастроентерлогија и хепатологија, универзитетска педијатриска болница, Софија (списанието практична педијатрија, бр. 3 мај 2009г.)  симни документ

Системски пристап кон диференцијалната дијагностика и влијанието на  коликите кај бебињата

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Проф. Винсент Маркс, Д-р Пулер Арчболд, Г-дин Најџел Огсбергер, д-р Пол Клајтен, д-р Дијпак Канебер, д-р Кристофер Лорд, д-р Фарук Мајџид и д-р Џејн Морган (Објавено со одобрение на "Guidelines" периодично годишно издание за сумирани клинички упатства за поддршка на примарната медицинска помош во Велика Британија, година 2003, том 21, дел "гастроинтестинална медицина" во списанието  практична педијатрија, бр. 7 септември 2009г.)  симни документ

Проучување на влијанието на лактазата врз коликите кај доенчињата

P.J. Kearney, A.J. Malone, T. Haynes, M. Cole – „Оддел статистика на детското здравје”, Универзитет во Корк, Ирска симни документ

Подобрение на симптомите на колики следствие редуциране нивото на лактоза чрез лактаза.

Д-р Д. Канабар, д-р М. Рамхава и П. Клейтън, Клиника по педиатрия, Guys Hospital , Лондон, Великобритания свали документа


Copyright © 2007-2011 CROSSCARE LIMITED