Капките Colief за бебиња со неутрална лактаза го спречуваат бебето да плаче

Colief Дишай лесно балсам за бебета

Иновативен стик с натурални съставки, подпомагащ дишането при бебета над 3 месеца и деца

Colief ДИШАЙ ЛЕСНО балсам за бебета нанесен върху нежната бебешка кожа в областта на гърдите, блендът от етерични масла предизвиква приятно затопляне и подпомагане на дишането в продължение на часове.

Отпушва носа и осигурява комфортно дишане. Правилното дишане през носа води до лесно заспиване и спокен сън.

Лесен за употреба

Не цапа дрехите

Може да се използва и през деня

Безопасно приложение, бърз и дълготраен ефект. Естествени съставки.

Colief® ДИШАЙ ЛЕСНО балсам за бебета е специално създаден за бебета над 3 месеца.

Естествени съставки:

МАСЛО ОТ ЕВКАЛИПТ /Eucalyptus radiata leaf/stem oil

Най-доброто етерично масло за отпушване на носа и подпомагане на дишането и функционалността на горните дихателни пътища, с противовъзпалителен ефект. Естествен деконгестант.

МАСЛО ОТ МЕНТА / Mentha piperita oil

Намалява дискомфорта, успокоява и синергично допълва свойствата и ефекта от употребата на евкалиптовото масло за подпомагане на дишането и отпушването на нежните детски нослета.

МАСЛО ОТ ЛИМОН / Citrus limon peel oil

С естествен антибактериален ефект, освежаващ аромат и пощистващо действие.

МАСЛО ОТ КОКОС / Cocos nucifera oil

Богато на протеини и есенциални мастни киселини, хидратира и подхранва чувствителната кожа.

МАСЛО ОТ СЛАДЪК БАДЕМ / Prunus amygdalus dulcis oil

Богато на Витаин Е, подобрява състоянието на кожата и успокоява

ПЧЕЛЕН ВОСЪК / Cera alba

Естествен мазнинен компонент с добра поносимост и при чувствителна кожа.

Отпушено носле за часове – спокоен сън до сутринта

Без риск от алергични реакции

Просто отстранете капачката и нанесете върху кожата на гърдичките и гръбчето с 2 до 4 леки движения. Облечете пижамката или бодито и готово. Ако се притеснявате, бебето да не докосва балсама, може да го нанесете със стика върху памучна кърпа и да поставите в близост до бебето, но така че да не може да я докосва.
Продуктът може да се използва и през деня.

Colief Breathe Easy Vapour Rub

Клинично проучване!

Автор: Д-р Пол Тайсън, 22 ноември 2011 г.
Медицински факултет, Университет на Британска Колумбия, Акредитиран от Колежа на семейните лекари на Канада и Кралския колеж на лекарите и хирурзите на Канада. (Vapor rub for treatment of nocturnal cough and cold symptoms in children, Dr. Paul Thiessen on November 22, 2011)

Използвани средства: Балсам на основата на масла от мента, евкалипт и камфор, чист вазелин, без намазване.

Участници: 138 деца (2-11 години), три групи х 46 деца: (А – с балсам , В – с вазелин, С – без намазване)

Профил на участниците: Всичките с доказана инфекция на горните дихателни пътища с кашлица и конгестия, особено през нощта, нарушен сън

Метод: еднократно втриване с леки масажни движения в областта на горната част на гърдите и/или лопатките на гърба (20%) вечер преди сън, съответно на балсам, вазелин и без намазване в продължение на 5 дни. Изключен е приема на лекарства за периода на наблюдението. Записване на резултатите – намаляване на кашлицата, успокоение, сън, отпушване на носа. В хода на наблюдението са включени и родителите на децата, поради
факта на докосване с използваните материали*.

Ограничения: Балсамът и вазелинът са нанасяни само в областта на горната част на гърдите и/или лопатките на гърба. Изрично е забранено нанасянето по устните и/или ноздрите и други части на лицето и тялото.

група A група В група С
Намаляване на кашлицата и деконгестия: 65% 9% 0%
Комфорт след нанансянето: затопляне: 65% 5% 0%
Дискомфорт: сърбеж: 1% 5% 5%
Подобрение в съня: 85% 11% 0%

Отчетено е значително подобрение на съня при родители (което не е изненадващо).

Извод: Прилагането на балсам на основата на етерични масла в областта на гърба и гърдите може да бъде полезно за облекчаване на симптомите на инфекции на горните дихателни пътища и подобряването на съня, както и да бъде полезно допълнение към инструментариума от средства срещу кашлицата и запушения нос.
* Тъй като мехлемът има много характерен аромат, родителите са били частично „заслепени” от тестваната субстанция, след като са приложили мехлема върху себе си.

References: 1) Paul IM, et al, Vapor Rub, Petrolatum, and No Treatment for Children With Nocturnal Cough and Cold Symptoms, Pediatrics 2010;126;1092 http://pediatrics.aappublications.org/content/126/6/1092
2) Paul IM, et al, Effect of honey, dextromethorphan, and no treatment on nocturnal cough and sleep quality for coughing children and their parents, Arch PediatrAdolesc Med – 01-DEC-2007; 161(12): 1140-6 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18056558
3) CrosaCare limited , company confidential database, www.crosscare.com

Станете част от нашата общност

Харесайте и следвайте нашата страница във Facebook! Там ще намерите много красиви бебешки снимки и сърдечни истории, споделени от майките и татковците от нашата общност. Имаме и много вълнуващи състезания и подаръци, в които да се включите!