Капките Colief за бебиња со неутрална лактаза го спречуваат бебето да плаче

Colief Vitamin D3 Капки за бебета (cholecalciferol)

За здрави кости и зъбки. За по-добър имунитет за мама и за мен.

Vitamin D е важен за човешкото тяло, за да може то да изпълнява птимално своите функции. Той е отговорен за нормалното развитие на костите и зъбите при бебетата и малките деца и поддържа в добро състояние костната система и строежа на зъбите при бременните и кърмещи майки. Vitamin D спомага за нормалното усвояване на фосфор и калций, и поддържа нормална неговата концентрация в кръвта.  Vitamin D помага за правилното функциониране на имунната система.Vitamin D подпомага организма в борбата с остеопорозата, при възстановяване след прекарани фрактури, някой сърдечносъдови нарушения, както и оказва благоприятно въздействие като съпътстваща терапия при злокачествени заболявания.

Слънчев витамин D3 за цялото семейство.

  • 740 капки – 370 дневни дози – опаковка достатъчна за 1 година
  • БЕЗ добавена захар, оцветители и консерванти
  • БЕЗ вкус и мирис
  • 10μg (400IU) cholecalciferol в 2 капки
  • Подкрепят организма при повишени нужди от vit. D и при установен дефицит. Подкрепят организма при интензивен растеж в кърмаческа, детска и ученическа възраст.
  • При бременност и кърмене, възстановяване след фрактури или неправилен хранителен и двигателен режим. Подходящи за предпазване от рахит.
  • Vitamin D е необходим за нормалния растеж и развитие на костите на децата,  допринася за нормалната функция на имунната система.

Vitamin D можем да си набавим само от:

Colief Vitamin D3 Капки за бебета (cholecalciferol)

Vitamin D се усвоява от храната, която приемаме или се формира от кожата под въздействието на слънчевата светлина, което е и наложило понятието „СЛЪНЧЕВИЯ ВИТАМИН”. Но никои не сигурен дали количеството поето с храната е достатъчно или дали е бил на слънце достатъчно дълго време, затова и почти винаги организма изпитва недостиг на Vitamin D и се налага неговия допълнителен прием под формата на капки.

Първата причина, която налага допълнителния прием на Vitamin D е неспособността на кожата да произвежда оптимални нива от витамина под въздействието на слънчевата светлина продиктувано от географско полжение или сезонност, както и използването на слънцезащитни кремове, начин на живот, предполагащ все по-малко време от ежедневието прекарвани на открито, характерът на облеклото, покриващ все по-голяма част от тялото, а и тази способност на кожата да произвежда Vitamin D намалява с напредването на възрастта.

Втората причина за дефицита на Vitamin D e непълноценното му усвояване, различно за всеки един отделен индивид и зависещо от особеностите на всеки отделен метаболизъм, както разбира се и приема на храни с недостатъчно съдържание на Vitamin D.

Риск от недостиг на Vitamin D се наблюдава при:

Всички бременни и кърмещи жени

Всички кърмени бебета от раждането им

Бебета, които получават < 500 мл детска храна на ден

Хора, които са на 65 или повече години

Хора с ограничено излагане на слънце

Colief Vitamin D3 Капки за бебета (cholecalciferol)

Colief® Vitamin D3 капки: 

Приемат се през устата директно или смесени с храна или вода.

При бебета се накапват директно в устата с помощта на капкомера.

Дозировка и съдържание в препоръчителна доза за дневен прием:

Бебета и малки деца: 2 капки веднъж на ден (10μg/400IU vitD3)

Бременни и кърмачки: 2 капки веднъж на ден (10μg/400IU vitD3)

Подрастващи и възрастни: 2 капки веднъж на ден (10μg/400IU vitD3)

При възстановяване след фрактури, интензивен растеж, при остеопороза за подобряване на костната плътност и други дозировката се определя от лекар.

Хранителна информация в препоръчителна доза за дневен прием от 2 капки:

Витамин D3 (Cholecalciferol) 10μg (400IU).

Продуктът е хранителна добавка и не е заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава указаната доза за дневен прием (ПДДП).

Употребата на продукта при бебета да става под лекарско наблюдение.

Когато бебето  е на изкуствено хранене и приема повече от 500 мл мляко (АМ) дневно да се потърси лекарска консултация за правилната дозировка. Да не се употребява при алергия към  някоя от съставките. Да не се употребява след изтичане срока на годност или ако предпазният пръстен на капачката е нарушен или счупен.

Да се съхранява на хладно, защитено от светлина и недостъпно за малки деца място. Да не се съхранява при температура над 25°C.

Производител, партида и срок на годност: Указан на кутията и етикета на шишето.

Опаковка: Стъклено шише с капкомер в картонена кутия. Всяко шише съдържа 20 мл разтвор, 740 капки, 370 дневни дози.

Опаковка достатъчна за една година.

За здрави кости и зъбки. За по-добър имунитет за мама и за мен.

Защо Vitamin D3 вместо Vitamin D2

В добавките предназначени да осигурят като допълнителен прием на Vitamin D, той е представен в две форми:

1. Ergocalciferol (vitamin D2)
2. Cholecalciferol (vitamin D3)
Които обаче на се еквивалентни!

Формата D3 е идентичен с типа на Vitamin D произвеждан от нашето тяло при неговото излагане на слънце. Формата D2 e Vitamin D присъщ за растенията.

По данни от последни проучвания и тестове формата D3 е с 87% по-добра в постигане и поддържане на Vitamin D концентрацията в кръвта и създава 3 нагънати депа на Vitamin D в сравнение с формата D2.

Формата D3 се усвоява на плазмено ниво 500% по-бързо от формата D2.

D2 е по-нестабилен и с по-къс живот, и неговите метаболити са по-бедни на протеини, което го прави по –неефективен по отношениe изграждане на костната плътност в бъдеще

И не на последно място дългогодишната клинична практика доказва, че при приемащите формата D3 риска от смърт е съкратен с 6 %, докато при тези приемащи формата D2 този риск бележи ръст от 2%.

Colief® Vitamin D3 капки за бебета са хранителна добавка с оптималното съдържание на Vitamin D във всяка капка.

Създадени да доставят исканата доза Vitamin D в точното време, концентрация и момент.

Colief® Vitamin D капки за бебета са  създадени, както да задоволят повишените нужди от Vitamin D при наличието на установен дефицит, също така и да осигурят оптимална концентрация на  Vitamin D в организма  наложен от различни обстоятелства : интензивен растеж в кърмаческа, детска и ученическа възраст, бременност и кърмене, възстановяване след фрактури или заболявания, неправилен хранителен и/или двигателен режим. Colief® Vitamin D3 капки за бебета са идеални за предпазване от рахит и  подсилване на имунната защита.

Colief® Vitamin D3 капки за бебета/Състав: Средноверижни мастни киселини от кокосово масло (Coconut oil / Medium–chain Triglycerides), Вит. Д3 (Cholecalciferol).

Станете част от нашата общност

Харесайте и следвайте нашата страница във Facebook! Там ще намерите много красиви бебешки снимки и сърдечни истории, споделени от майките и татковците от нашата общност. Имаме и много вълнуващи състезания и подаръци, в които да се включите!