Ежедневни витамини за укрепване имунитета на майката и бебето2021-11-23T10:11:36+02:00

Капките Colief за бебиња со неутрална лактаза го спречуваат бебето да плаче

Ежедневни витамини за укрепване имунитета на майката и бебето

Слънчев Vitamin D

Какво е Vitamin D?

Витамин D се произвежда в кожата ни, когато сме изложени на слънчева светлина. Помага на тялото ни да усвоява калция и фосфора за здрави кости. Необходим е и за поддържане на имунната система.

Има два вида Vitamin D:

D2: е растителна форма, която се осигурява от някои добавки и се намира в много малки количества в някои гъби.
D3: е типът, образуван от слънчева светлина и намиращ се в някои хранителни източници и се смята за предпочитаната форма, тъй като издържа по-дълго в тялото.

Източници на Vitamin D

Слънчевата светлина е основният източник на витамин D. Въпреки това не всеки от нас получава достатъчно витамин D от слънчевата светлина върху кожата си, когато сме навън, особено през зимните месеци, както в Обединеното кралство между октомври и началото на март, хората не получават никакви количества витамин D от слънчева светлина.

Vitamin D се открива само в тези храни:

Дефицит на витамин D

Твърде малкото витамин D може да бъде пагубно за усвояването на калций и фосфор в организма. Това може да доведе до костни деформации като рахит при деца и костна болка и чувствителност в резултат на състояние, наречено остеомалация при възрастни. Някои хора получават достатъчно витамин D чрез излагане на слънчева светлина, но 30–40% от хората имат дефицит на витамин D през зимата. Най-застрашени са тези с по-тъмна кожа, бебета и малки деца, юноши, хора над 65 години и тези, които не са изложени на много слънчева светлина.

Кой трябва да приема добавки с витамин D?

Министерството на здравеопазването препоръчва всеки да приема витамин D, еквивалентен на среден дневен прием от 10 микрограма. Деца на възраст от 1 до 4 години трябва да приемат дневна добавка от 10 микрограма витамин D, а всички бебета под 1 година трябва да приемат дневна добавка от 8,5 до 10 микрограма, за да e гарантираno, че получават достатъчно количество.

Риск от недостиг на Vitamin D се наблюдава при:

Всички бременни и кърмещи жени

Всички кърмени бебета от раждането им

Бебета, които получават < 500 мл детска храна на ден

Хора, които са на 65 или повече години

Хора с ограничено излагане на слънце

Colief Vitamin D3 капки е естествена хранителна добавка, която ви дава увереност, че и вие, и вашето бебе получавате точното количество витамин D, жизненоважен за развитието на здрави кости и здрава имунна система.

Colief Vitamin D3 капки се предлага в предпочитаната форма на витамин D3, като капките могат да се смесват с храна или напитка или да се приемат директно през устата. Капките Colief Vitamin D3 не съдържат аромати, добавена захар, консерванти или оцветители.

Последни новини

След като бяха тествани от 100 родители и експертен панел от широк спектър от области, свързани с родителството и децата, продуктовия дизайн и здравеопазването, Националните награди за родителски продукти разкриха резултатите от наградите за 2020 г.

Colief Vitamin D3 Drops спечели бронз в Националните награди за родителски продукти.

Ежедневно укрепване на имунитета с Vitamin C

Какво е Vitamin C?

Витамин С е мощен антиоксидант, който може да засили естествените защитни сили на тялото ви. Антиоксидантите са молекули, които укрепват имунната система.

Vitamin C е важен за нормалната функционалност на човешкия организъм,

  • Подпомага имунната система
  • Подпомага усвояването на желязо
  • Намалява умората
  • Подобрява метаболизма
  • Регулира работата на нервната система
  • Участва в синтеза на колаген, мускулна маса, важен е за строежа на костите, ставите кожата и др.
  • Заздравява стените на кръвоносните съдове

Всичко е важно за развитието на малките деца.

Източник на Vitamin C

Витамин С е основен витамин, което означава, че тялото ви не може да го произвежда. И все пак, той има много роли и е свързан с впечатляващи ползи за здравето. Той е водоразтворим и се намира в много плодове и зеленчуци, включително портокали, ягоди, киви, чушки, броколи, зеле и спанак.

Vitamin C можем да си набавим от:

Въпреки че обикновено се препоръчва да получавате приема на витамин С от храни, много хора се обръщат към добавки, за да задоволят нуждите си. Витамин С не може да се съхранява в тялото, така че имате нужда от него в диетата си всеки ден.

Дефицит на Vitamin C

Дефицитът на витамин С е сравнително рядък в развитите страни поради наличието на пресни продукти и добавянето на витамин С към някои храни и добавки. Постоянната липса на витамин С във вашата диета може да доведе до състояние, наречено скорбут. Симптомите на скорбут включват лесно образуване на синини, лесно кървене и болки в ставите и мускулите. Дефицитът на витамин С може да се лекува с добавки от витамин С и диета, богата на витамин С.

Подходяща за цялото семейство, Colief Vitamin C капки е хранителна добавка, богата на витамин С и не съдържа мая, глутен, царевица, нишесте, пшеница, ядки, соя и млечни продукти. Лесно се добавя към мляко, сок или чай, може да се приема от деца на възраст от една година нагоре. Colief Vitamin C капки е удобна ежедневна добавка без захар и се произвежда без изкуствени аромати, оцветители или консерванти.

Четете от нашия блог

Референции:

1. Houghton, LA. Vieth, R. (2006) The case against ergocalciferol (vitamin D2) as a vitamin supplement. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17023693.
2. Infant and Toddler Forum (2014) Preventing Vitamin D Deficiency in Toddlers https://www.infantandtoddlerforum.org/media/upload/pdf-downloads/4.7_Preventing_Vitamin_D_ Deficiency_in_Toddlers.pdf.
3. Public Health England and Food Standards Agency (2014) National Diet and Nutrition Survey: results from Years 1 to 4 (combined) of the rolling programme for 2008 and 2009 to 2011 and 2012 https://www.gov.uk/government/statistics/national-diet- and-nutrition-survey-results-from-years-1-to-4-combined-of-the-rollingprogramme- for-2008-and-2009-to-2011-and-2012.
4. Public Health England (2016) PHE publishes new advice on vitamin D. https://www.gov.uk/government/news/phe-publishes-new-advice-on-vitamin-d
5. NHS (2017) Vitamin D. http://www.nhs.uk/Conditions/vitamins-minerals/Pages/Vitamin-D.aspxtings.

Go to Top