Капките Colief за бебиња со неутрална лактаза го спречуваат бебето да плаче

Colief инструкции за употреба

Погоден за новороденчиња

Додаток во исхраната Намалете ги часовите на плачењеTM

Упатства за употреба и дозирање:

Капките Collif за бебиња се додаток во исхраната и се додаваат однапред само во мајчиното млеко или млеко при секое хранење на бебето. Капките делуваат во млекото, не се даваат директно на бебето.

Доење:

Во контејнер исцедете неколку лажички (макс. 30 ml) млеко.
Додадете 4 капки     до крмата и енергично се тресат. Третираното млеко дајте му го на бебето со лажица или цуцла. Потоа доењето продолжува како и обично.

Употреба во формула за доенчиња:

Подгответе го млекото според упатствата на производителот и во количини соодветни на возраста на бебето.
Додадете 4 капки    на така подготвеното млеко, кое мора да биде топло, а не жешко! Протресете го шишето енергично. По половина час почнете да јадете, внимавајќи температурата на храната да биде соодветна. Чекањето пред оброците не треба да биде помалку од четвртина час.

Ако треба однапред да го подготвите млекото:

Подгответе го млекото според упатствата на производителот и во количини соодветни на возраста на бебето.
Додадете 2 капки  на така подготвеното млеко кое не смее да биде топло, туку топло. Така обработеното млеко треба да стои до 4 часа, по можност во фрижидер и да се користи во рок од макс. 12 часа. Хранењето може да започне по два часа. Пред јадење, загрејте го млекото на соодветна температура.

Совет: Оваа шема може да се примени кога има повеќе млеко и се чува во фрижидер за последователно хранење.

Дозирање и состав:

Единечна доза: 4 капки     

Препорачана дневна доза (RDA) : 28 капки (1260 mg) *

Максимален DDP: 64 капки (2880 mg)

* Препорачаната доза од 28 капки за 24 часа е според СЗО: 7 оброци за 24 часа кај доенчиња до 4 месеци. Во случај на поинтензивна диета, единечната доза треба да се намали на 2 или 3 капки за да се усогласи со RAP.

Времетраење на земање: до 4 месечна возраст или ремисија на колика. Не го надминувајте наведениот максимален DDP!

Содржина на PDDP: 1260 mg ензим лактаза (Kluyveromyces lactis) 4.500 FCC NLU / g *

Состав / Состојки:

Течен ензим на лактаза. Производ од природно потекло.
Нутритивни вредности за единечна доза од 4 капки (180 mg).

Енергија: 0,967 KJ / 0,231 kcal

Јаглехидрати: 97,0 mg

Протеини: 6,7 мг

Масти: 0,2 mg

Сол: 0,0 mg

NLU * (Некисели лактазни единици / Неутрални лактазни единици) некисели активни / неутрални лактазни единици.

Лактазата (β-галактозидаза) во Colief беше изолирана од контролирана ферментација на квасецот Kluyveromyces lactis.

Baby Drops Colief – Дозирање :

Содржина на PDDP: 1260 mg ензим лактаза (Kluyveromyces lactis) 4.500 FCC NLU / g

Единечна доза: 4 капки со секој оброк </ распон>
Препорачана доза: 7 оброци / 28 капки дневно
За дневен внес: со 6 оброци / 24 капки дневно

Меѓународни награди и награди на производите на Colief