Капките Colief за бебиња со неутрална лактаза го спречуваат бебето да плаче

Colief важна информација

Содржи неутрален ензим лактаза, глицерин и вода;

Не давајте им на бебиња со позната алергија на некоја од состојките;

Може да се користи веднаш по раѓањето;

Додадено во млеко, не се дава директно на бебето;

Проширете го нивното дејство во млекото, а не во телото на бебето;

Работете најдобро во топло млеко, не ладно или топло;

Не се откриени несакани ефекти;

Дозирање според нормите на СЗО за исхрана на доенчиња, додадени при секое хранење со млеко;

Во случај на предозирање, може да се забележи изразен лаксативен (лаксативен) ефект;

Произведен во Ирска од негенетски модифицирани производи и во согласност со сите барања на добрата производна пракса.

Произведен од природен ензим на квасец и не содржи животински или растителни производи, конзерванси или бои.

Го содржи единствениот патентиран за човечка употреба неутрален ензим лактаза;

Одобрено од ACBS (Советодавниот комитет за гранични супстанции), Обединетото Кралство и Здружението на британски педијатри.

Дозирање 4 капки со секој оброк;

Производот е додаток во исхраната. Додатоците во исхраната не се користат како замена за разновидна исхрана.

Да се ​​чува на суво место, недостапно за деца.

Жешка линија / информативна линија: 0878 70 20 23

Застапеност во Бугарија: makave.eu

Погоден за новороденчиња

Додаток во исхраната Reduce the hours of cryingTM

Лактазата (β-галактозидаза) во Colief беше изолирана од контролирана ферментација на квасецот Kluyveromyces lactis.

Baby Drops Colief – Дозирање :

Содржина на PDDP: 1260 mg ензим лактаза (Kluyveromyces lactis) 4.500 FCC NLU / g

Единечна доза: 4 капки со секој оброк </ распон>
Препорачана доза: 7 оброци / 28 капки дневно
За дневен внес: со 6 оброци / 24 капки дневно

Услови на складирање:

Неотворен, на температура до 25 ° С, на суво и недостапно за деца место. Откако ќе се отвори, чувајте го во фрижидер. Заштитете се од мраз. Користете во рок од 6 (шест) недели по отворањето.

Важно: Производот е додаток во исхраната, кој не треба да се користи како замена за разновидна исхрана. Не користете во случај на алергија на некоја од состојките. Не користете по истекот на рокот. Collif содржи ензим лактаза, кој се уништува со висока температура, додадете го во топло, а не во врело млеко. Секогаш подготвувајте млечни мешавини за доенчиња според упатствата на производителот.
Серија / Повеќето