Капките Colief за бебиња со неутрална лактаза го спречуваат бебето да плаче

Colief Често Задавани Въпроси

Коликите не са болест, а физиологично състояние, етап от живота на всяко бебе, съвпадащ с адаптиране и израстване на неговата храносмилателна система.

Сигурни са две неща:

1. бебето изпитва дискомфорт (болка?) в червата.
2. бебето е изключително раздразнително.

Лекарите определят коликите, като внезапно и на пристъпи, възникващ свръх плач при здрави и добре развиващи се бебета до три месечна възраст.

Colief капки за бебета с неутрална лактаза са хранителна добавка под формата на капки за добавяне към кърмата или млякото предназначено за кърмачета с цел преасимилиране на лактозата и премахване на причината за образуване на излишни газове, облекчаване кърмачаските колики, подпомагане усвояването на млечната захар и значително съкращава времето на плача.

Colief са капки за бебета срещу колики с ензим лактаза, които се добавят в мляко или кърма при всяко хранене на бебето за намаляване съдържанието на лактоза (млечна захар) в него.

Ензимът лактаза в Colief е с естествен произход и подпомага разграждането на лактозата най-добре при ph 7 каквато е киселинността на млякото. Добавен предварително към храната на бебето той подкрепя разграждането на лактозата до прости и лесно усвоими захари – галактоза и глюкоза като по този начин подпомага нейното усвояване от организма. Благоприятно повлиява храносмилателните функции и съдейства за избягване на газообразуването, напрежението в стомаха , а оттам и на коликите.

Съставките на Капките за бебета Colief са: ензимът лактаза (присъстващ естествено в организма), глицерин (също присъства в организма като част от процеса на преобразуване на мазнините в енергия) и вода. Нито една от съставките не представлява някаква опасност за бебето.

Да. Единствената съставка освен вода и глицерин е ензимът лактаза (получаван от мая).

Капките за бебета Colief могат да се използват още след раждането.

Колйф капки за бебета се добавят към млякото при всяко хранене на бебето до 3-4 месечна възраст. След тази възраст признаците на колики физиологично отшумяват. След третия месец, или ако коликите не са толкова изразени, добавянето на Колийф може да бъде редуцирано, като отначало се намали дозировката, след това честотата и накрая могат да се приемат само веднъж дневно преди окончателното спиране. Обикновено това става в края на 4-я месец. Ако признаците на колики се появят отново, може да започнете добавянето на Колийф капки за бебета по обичайната схема

Не: Капките за бебета Colief би трябвало да се прибавят към обичайното мляко на бебето (кърма или адаптирано мляко) тъй като Colief е разработен да въздейства единствено на бебешката храна. Нещо повече, лактазата загубва своето действие от киселинността на слюнката и не би помогнала на бебето.

Шишето трябва да се приготви, както обикновено и трябва да се охлади до телесна температура (нито студено, нито горещо). Добавете 4 капки Colief, разклатете внимателно и оставете за 1/2 часа, за да може Colief да подейства. После затоплете шишето ако е неоходимо.

Изцедете няколко чаени лъжички мляко в стерилизиран контейнер. След това добавете четири капки от Colief и поднесете на бебето в стерилизирана пластмасова лъжичка. Продължете кърменето непосредствено след това.

Вариант 1: Отворете опаковката, налейте в шишето, добавете две капки. Съхранете в хладилник за около четири часа преди употреба. След това затоплете и сервирайте.
Вариант 2: Отворете опаковката, налейте в шишето, затоплете внимателно до телесна температура, прибавете четири капки Colief и използвайте след около половин час. След отваряне адаптираните млека трябва да се съхраняват в хладилник и да се употребяват според инструкциите на производителя. Colief действа най-добре с мляко, което е затоплено до телесна температура: той не трябва да се добавя в мляко с хладилна температура.

Да. Въпреки че ние препоръчваме млякото третирано с Colief да се използва в рамките на 12 часа дори, когато се съхранява в хладилник. Colief завършва действието си по декомпозиране на лактозата през първите четири часа и няма друго действие в следващите часове. Така млякото, в което е прибавено Colief ще съдържа много малко лактоза, когато и да бъде използвано, но все пак не е препоръчително да се съхранява твърде дълго, дори в хладилник.

Няма смисъл Colief да се използва със соеви адаптирани млека тъй като те не съдържат лактоза и следователно Colief няма активен ефект.

Да: адаптираните млека създадени на основата на козе мляко съдържат лактоза, също както и другите млека. Прилагайте капките за бебета Colief, както при другите адаптирани млека.

Ако кърмите бебето си толкова често може да изцедите половин чаша и да я съхранявате в хладилник, след това изливате няколко чаени лъжички, затопляте до телесна температура, добавяте Colief и давате на бебето всеки път преди хранене. Ако кърменето е по-малко (ок. 50 мл.) може да прилагате само по две капки Colief.

Капките за бебета Colief могат да се използват при всяко хранене докато бебето не навърши 3-4 месеца, когато симптомите на колики би трябвало да изчезнат. Тогава трябва да намалявате постепенно количеството Colief, като първо го прибавяте през едно хранене, след това при едно хранене на ден до пълното му спиране. Ако на някой етап коликите започнат отново върнете приложението от предишната фаза.

Неотворената опаковка Colief трябва да се съхранява на сухо и проветливо място под 25 ° C. Отворената опаковка Colief трябва да се съхранява в хладилник и да се изхвърли след 6 седмици. Шишенцето не бива да замръзва

Когато започнете да храните бебето с мляко с Colief може да забележите промяна в изпражненията. Те могат да приличат на тези на кърмено бебе, т.е. стават по-рядки и по-начесто. Ако иначе бебето е добре, качва тегло и уринира нормално, няма причина за притеснение. Може да намалите от 2 до 1 капка на хранене.

Colief могат да се намерят в повечето аптеки.

Капките за бебета Colief са одобрени от ACBS (Advisory Committee on Borderline Substances – асоциация, която съветва GP-тата в Англия относно продуктите, които не са лекарства). Много лични лекари сега предписват Colief (само Обединенто кралство).

В началото на 90-те професор Киърни от университетската болница в Корк, Ейре изследва капките за бебета Colief и доказва, че храненето с намалени нива на лактоза е ефективно за намаляване на бебешките колики. Резултатите му били представени на Кралския педиатричен колеж на годишното им събиране през пролетта на 94 г. и публикувани в Journal of Human Nutrition and Dietetics през септември 1998 г. Тези резултати бяха потвърдени от по-широкото изследване, което се състоя наскоро в Guys hospital от доктор Дипак Канабар и публикувани в Journal of Human Nutrition and Dietetics през октомври 2001 г.

Не и на хладилна температура. Капките действат много бавно с охладено мляко. Идеалната температура , необходима за да бъдат ензимите ефективни е между стайна и телесна температура, т.е. нито твърде гореща, нито твърде студена. Ето защо ние препоръчваме капките да се прибавят при първото приготвяне на млякото и след това млякото да се охлади до телесна температура.

Ако капките се дадат направо на бебето, киселинните нива на горната част на храносмилателния тракт ще неутрализират действието на ензимите. Когато обаче четири капки от Colief се прибавят към малко изцедена кърма, ензимът бива защитен от киселинните нива на горната част на храносмилателния тракт, а след това, смесвайки се храната, продължава действието си по намаляване нивото на лактозата в млякото. Вярваме, че в тази си форма ензимът “живее” приблизително 30 минути. Лабораторните изследвания показват, че четири капки от Colief в 100 мл. Мляко затоплено до телесна температура ще разградят около 70% от лактозата за 30 минути.

Станете част от нашата общност

Харесайте и следвайте нашата страница във Facebook! Там ще намерите много красиви бебешки снимки и сърдечни истории, споделени от майките и татковците от нашата общност. Имаме и много вълнуващи състезания и подаръци, в които да се включите!